HOE IS BASIC-FIT ANDERS DAN ANDERE FITNESSZALEN ? | Blog | Fitness-Clubs.be

HOE IS BASIC-FIT ANDERS DAN ANDERE FITNESSZALEN ?

Specificiteiten van Basic-Fit, voordelen, nadelen,...


Specificiteiten

Basic Fit biedt fitnessruimtes aan die heel modern en goed uitgerust zijn met cardio-, fitness- en krachtapparatuur. Inschrijvingbevat virtuele groepslessen, douches en kleedkamers met kluisjes, waarvoor er een slot moet zijn.
Verschil

Het grote verschil met andere traditionele fitnesszalen is de service. Inderdaad, Basic-Fit tracht alle diensten het maximum te automatiseren. Zo zijn groepslessen virtueel en worden ze in een aparte ruimte op grote schermen gegeven. Dus er is geen instructeur fysiek aanwezig om groepslessen te geven evenals er geen trainer in de zaal is om advies te geven. Een sportzaal  zonder een trainer, is dat niet tegenstrijdig? Het geeft in ieder geval het bedrijf de mogelijkheid om de kosten te beperken en lage prijzen voor te stellen.
Het nadeel ervan is dat de leden aan hun lot worden overgelaten en dat trainen een beetje blindelings wordt zonder een echt programma. Echter, Basic-Fit levert een serie van informatiefiches per thema en geeft de mogelijkheid om een trainingsprogramma te volgen of ook advies te lezen over krachttraining, cardio en voeding. Deze « eenvoudige » fiches vervangen  natuurlijk niet het advies van een echte professioneel.

Basic-Fit, een oplichterij? 

Helemaal niet, vanaf het moment dat je weet waarom je betaalt, dat wil zeggen, een jaarabonnement op een goed uitgeruste fitnessruimte, maar zonder een reële service op het gebied van sport coaching. 

VOORDELEN : 

Een redelijk prijs (prijs 2017: € 19,99 per maand | prijs 2016: € 19,99 per maand | prijs 2015: € 19,99 per maandprijs | prijs 2014: € 15,95 per maand). 
Abonnement dat toegang biedt tot alle fitnessclubs van Basic-Fit in België.
Abonnement dat geldig is voor het hele gezin (een familielid tegelijk in de zaal). 
Goed uitgeruste fitnessruimte. 

NADELEN: 

Gebrek aan gebruikersvriendelijkheid.
Geen fitness instructeur in de zaal. 
Virtuele groepslessen. 
Eenmalige instapbijdrage van 19,99€ of 29,99€.


Ander artikel:

HOE EEN GOEDE SPORTZAAL VINDEN ?

 Onze partners